Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Stavebná opacha v centre Bratislavy zmizne. Začali búrať budovu Apolla 1

.matúš Baňovič .slovensko

Biznis centrum je vyprázdnené od roku 2015. Statika budovy bola narušená a podľa posudku tam boli tak závažné problémy, že hrozilo reťazové zrútenie budovy.

Stavebná opacha v centre Bratislavy zmizne. Začali búrať budovu Apolla 1 Matúš Baňovič Budova zíva prázdnotou už dlhé mesiace.

mŕtvy holub leží priamo pred otáčajúcimi sa dverami do biznis centra. Ľudia už tadiaľto dlho nekráčali, tak si ho nemal kto všimnúť a upratať. Vedľa zdochliny sú na budove porozbíjané okná a posprejované sklenené steny. Celé miesto pôsobí až dojmom nebezpečnej štvrte, ktorej je najlepšie sa vyhnúť. 

Matúš Baňovič

Nevyužívaná budova však čoskoro zmizne. Developer HB Reavis, ktorý budovu postavil, dostal búracie povolenie a od pondelka začal budovu postupne rozoberať. 

Uvažoval aj o riadenej explózii, to však neprešlo, pretože by to bolo príliš nebezpečné pre okolie. Biznis centrum bude postupne rozoberať, práce sú rozdelené na tri fázy. Prípravné a čistiace práce, ako aj počiatočné búracie práce, sa budú až do konca roka odohrávať najmä v interiéri budovy. 

Matúš Baňovič

„Najprv začneme s vnútorným vypratávaním objektu. Vyvezieme výťahy, klimatizáciu, kotly, podlahy, izolácie, sadrokartónové priečky,“ vysvetľuje PR manažérka HB Reavis Martina Jamrichová.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite