Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Návrh zákona o daniach ochudobní ľudí, tvrdia predstavitelia samospráv

.redakcia .slovensko

Novela zákona o dani z príjmov, ktorá rieši zvýšenie nezdaniteľnej časti základu dane, môže poškodiť samosprávy. Opakovane na to upozornili zástupcovia Únie miest a Združenie samosprávnych krajov SK8 na štvrtkovej tlačovej konferencii pred Národnou radou.

Návrh zákona o daniach ochudobní ľudí, tvrdia predstavitelia samospráv Alexandra Čunderlíková/SITA „Základnou súčasťou štátu a jednotkou štátu sú mestá a obce," povedal Richard Rybníček, primátor mesta Trenčín.

starostovia, primátori a predsedovia vyšších územných celkov zároveň apelovali na poslancov, aby túto novelu zákona neschválili.

Upozornili, že návrh zákona nemá vyčíslené finančné dosahy, nikto o ňom nerokoval so zástupcami samospráv a poslanci podľa nich ani neumožnili k materiálu dopracovať odborné pripomienky cez štandardný legislatívny proces v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

„Návrh zásadným spôsobom vstupuje do fungovania samospráv, mení dohodnuté pravidlá a kritériá na určovanie výnosu dane z príjmov pre samosprávy a upozorňujeme, že v prípade schválenia návrhu poslanci ochudobnia ľudí v dlhodobom horizonte. Samosprávy budú mať menej peňazí na zabezpečenie a rozvoj verejných služieb, ktoré ľudia využívajú na dennej báze,“ podotkol predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite