Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zoltán Andruskó vypovedal v prípade vraždy Jána Kuciaka ako svedok

.redakcia .slovensko

Obvinený Zoltán Andruskó v stredu vypovedal v banskobystrickom Ústave na výkon väzby. Vypovedal ako svedok v kauze vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice aj o príprave zabitia prokurátorov Petra Šufliarskeho, Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica. Potvrdil to jeho advokát.

Zoltán Andruskó vypovedal v prípade vraždy Jána Kuciaka ako svedok SITA/Jakub Julény Obvinený Zoltán Andruskó po výsluchu štvorice obvinených na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici

prípad Zoltána A. bol vylúčený na samostatné konanie, preto musel vo veci vypovedať ešte raz. Teraz už ako svedok," uviedol Neszméry.

Podľa advokáta je vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka pomaly na konci. „Do 27. novembra, dokedy je predĺžená väzba podozrivých, by mala byť podaná obžaloba," priblížil. Presné informácie o tom, v akom štádiu vyšetrovanie je, nevie. Súhrnnú správu ešte nedostal.

Zoltán Andruskó bol doteraz v prípade vraždy Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú, spolu s Alenou Zsuzsovou obvinený ako jej sprostredkovateľ. Obvinení sú ešte Miroslav Marček, ktorý sa priznal k streľbe, a Tomáš Szabó ako pomocník pri vražde. Z objednávky je obvinený Marian Kočner.

Alenu Zsuzsovú, Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka a Zoltána Andruskóa obvinil vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR aj z prípravy vraždy dvoch prokurátorov a advokáta. Má ísť o prokurátorov Petra Šufliarskeho, Maroša Žilinku a advokáta Daniela Lipšica.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite