Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pätina mladých ľudí na Slovensku vlani nepracovala ani sa nevzdelávala

.sita .slovensko

Najviac, a to až takmer 29 % mladých neštudujúcich a nepracujúcich vo veku 20 až 34 rokov, má Taliansko.

Pätina mladých ľudí na Slovensku vlani nepracovala ani sa nevzdelávala Gian Ehrenzeller/Keystone via AP Vo veku 20 až 34 rokov neštuduje ani nepracuje jeden zo šiestich Európanov.

pätina mladých ľudí na Slovensku vo veku 20 až 34 rokov v minulom roku nepracovala ani sa nevzdelávala. Vyplýva to z najnovších údajov Európskeho štatistického úradu Eurostat, o ktorých agentúru SITA v tlačovej správe informovala analytička Slovenskej sporiteľne Lenka Buchláková. Najviac, a to až takmer 29 percent mladých neštudujúcich a nepracujúcich v tomto veku má Taliansko, nasledujú Grécko (27 %), a Bulharsko a Rumunsko (obe zhodne na úrovni 21 %).

Vo veku 20 až 34 rokov neštuduje ani nepracuje jeden zo šiestich Európanov. To predstavuje až 15 miliónov mladých ľudí. Slovensko je v tomto smere podľa analytičky nelichotivo na popredných priečkach v rámci 28 krajín Európskej únie, vlani skončilo na piatej pozícii. „Počet ľudí, ktorí sa v tejto vekovej kategórii vzdelávajú alebo pracujú, sa naprieč európskymi krajinami značne líši.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite