Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mazurek je vinný, rozhodol Najvyšší súd. V parlamente skončil

.filip Minich .slovensko

Najvyšší súd uznal Milana Mazureka z ĽSNS vinným pre protirómske výroky. Proti rozhodnutiu sa nedá odvolať. Spolu s rozhodnutím prišiel o poslanecký mandát. Kandidovať nebude môcť ani v najbližších parlamentných voľbách.

Mazurek je vinný, rozhodol Najvyšší súd. V parlamente skončil Alexandra Čunderlíková/SITA

trojčlenný senát Najvyššieho súdu odsúdil poslanca Národnej rady SR Milana Mazureka (ĽSNS) za extrémistické trestné činy na peňažný trest vo výške 10 000 eur. 

Najvyšší súd sprísnil na svojom verejnom zasadnutí minuloročný rozsudok Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS), čo sa týka výšky peňažného trestu. Verdikt je právoplatný.

Poslanca za Kotlebovu ĽSNS obžaloval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry pre jeho rasistické výroky ohľadom Rómov, odvysielané v októbri 2016 v Rádiu Frontinus.

„150 miliónov eur sa použije iba na domy z týchto cigánskych osád, ľudí, ktorí pre náš národ, pre náš štátny rozpočet, pre našu kultúru neurobili nič, práve naopak, rozhodli sa žiť týmto asociálnym spôsobom života a vyciciavať náš sociálny systém,“ tvrdil v roku 2016 v rádiu Mazurek. 

Za odvysielaný obsah dostalo pokutu aj samotné Rádio Frontinus, ktorému licenčná rada udelila sankciu vo výške 15-tisíc eur.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite