Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočnerov pavúk. O kom všetkom si písal cez Threemu

.matúš Baňovič .slovensko

Vzťahové diagramy si Marian Kočner objednával o novinároch aj prokurátoroch, ktorí sa venovali jeho kauzám. V tomto diagrame nájdete, s kým a o kom si písal on. Dá sa predpokladať, že sieť odhalených Kočnerových kontaktov sa bude rozširovať.

Kočnerov pavúk. O kom všetkom si písal cez Threemu Jozef Habočík/SITA

podľa zverejnenej komunikácie Mariana Kočnera sme vytvorili pavúka. Je podobný vzťahovým diagramom novinárov či prokurátorov, ktorých si dal Kočner prelustrovať v policajných databázach. 

Kočner sa k lustráciám podľa komunikácie dostával cez Norberta Bödöra, ktorý  má rodinné väzby na bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara. 

jeden za druhým

Z komunikácie s Alenou Zsuzsovou vyplýva, že sa jej Kočner chválil kontaktom na Roberta Kaliňáka či dokonca vtedajšieho premiéra Roberta Fica. Kočner chcel, aby mu bývalý minister vnútra pomohol, keď nemal dostatok podpisov pre svoju pripravovanú politickú stranu Cieľ. Strana však nikdy nevznikla. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite