Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ministri sa opäť stretnú po letnej prestávke

.redakcia .slovensko

V stredu 21. augusta na rokovaní preberú akreditáciu sociálnych pracovníkov, nelegálnu prácu, autoškoly, ale zrejme aj návrh novely zákona o finančnej podpore cirkví a náboženských spoločností, ktorou sa má upraviť právny predpis platný od roku 1949.

Ministri sa opäť stretnú po letnej prestávke Diana Černáková/SITA

vláda sa bude v stredu zaoberať novelou o sociálnej práci z dielne koaličných poslancov, vďaka ktorej sociálni pracovníci v špecializovaných odboroch získajú viac času na absolvovanie akreditovaného vzdelávania.

Platná legislatíva stanovuje, že každý sociálny pracovník, ktorý vykonáva sociálnu posudkovú činnosť alebo sociálnu kuratelu, musí do konca roka 2020 absolvovať akreditované špecializačné vzdelávanie. Ak si túto povinnosť nesplní, nemôže naďalej vykonávať túto činnosť. Poslanci preto navrhujú, aby sa predĺžilo obdobie na splnenie tejto podmienky na 31. decembra 2022. 

Ministri sa budú zaoberať aj druhou koaličnou novelou o nelegálnej práci. V súčasnosti sa výnimka z nelegálneho zamestnávania vzťahuje výlučne na fyzickú osobu, ktorá je podnikateľom, a na jeho rodinných príslušníkov. 

Po novom by sa mala výnimka pri nelegálnej práci rozšíriť aj na právnickú osobu, ktorá je spoločnosťou s ručením obmedzeným a ktorá má najviac jedného spoločníka, ktorý je fyzickou osobou, ak pre ňu vykonáva prácu príbuzný v priamom rade, súrodenec alebo manžel tohto spoločníka, ktorý je dôchodkovo poistený, je poberateľom dôchodku podľa osobitných predpisov alebo je žiakom alebo študentom do veku 26 rokov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite