Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Politici a kriminálnici

.peter Zajac .slovensko .komentár týždňa

Čudná je krajina, v ktorej sa kriminálnici tvária ako politici a politici zatĺkajú ako kriminálnici. Slovensko v rozhovoroch medzi Kočnerom a Zsuzsovou naplno ukázalo uprostred tohto leta svoju mafiánsku tvár.

Komentár Petra Zajaca: Politici a kriminálnici Natália Ložeková / natalialozekova.sk

mnohé sme sa dozvedeli zo Zlatej Idky, z rozhovorov medzi Lexom a Hudekom, z hlasu podobného Ficovmu, z Gorily. Vo všetkých sa opakuje rovnaká mafiánska oplzlosť, hoci nikdy jej jazyk nezaznel tak naplno ako teraz. Jedna vec je však iná: tentoraz je to spojené s vyšetrovaním trestného činu vraždy. V tom je Kočnerova obava z basy a z „odsťahovania na Severný pól“ oprávnená. To je veľká zmena a aj nádej.

Zo stoky sa vyvalil smrad. Vety, ktoré by jednotliví aktéri ešte pred niekoľkými dňami nevypustili z úst. Fico by si nedovolil povedať, že policajný prezident a generálny prokurátor „majú urobiť poriadok“, lebo tým pod mediálnym tlakom obnažuje stratu akéhokoľvek mimkry a naplno poukazuje na spôsob, akým ako predseda vlády protizákonne riadil políciu a vyšetrovateľov. To už vie aj súčasný policajný prezident a generálny prokurátor, a preto sa ohradili, hoci dodnes mlčali.

"Hra na dobrého a zlého policajta funguje Ficovi a Pellegrinimu celkom dobre. Strana SMER zastavila prepad popularity."

Béla Bugár by sa ešte pred týždňom neodvolával verejne na to, že ho poznáme tridsať rokov ako poctivého politika. Niektorí prišli na to, že jediné, čo ho zaujíma, je moc, už po roku 2010, iní po roku 2016 a poslední v roku 2018, keď sa po Kuciakovej vražde zbavil jednoduchým trikom pod nosom svojich interetnických straníkov Fica, aby ostal pri moci a zabránil predčasným voľbám. Tým, ktorým to nedošlo dodnes, niet pomoci bez ohľadu na to, či sa Bugár rozprával s Kočnerom na Maldivách o Ficovom odchode alebo nie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite