Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Lučanský vzdoruje Ficovi. Nie sme pod politickým tlakom, vyhlásil

.redakcia .slovensko

Robert Fico v reakcii na zverejnenie komunikácie Mariana Kočnera obvinil médiá zo zastrašovania a vyvolávania politických tlakov na vyšetrovateľov. Vyzval pritom šéfa polície Milana Lučanského, aby si v polícii "spravil poriadok". Policajný prezident akékoľvek tlaky na vyšetrovateľov odmieta.

Lučanský vzdoruje Ficovi. Nie sme pod politickým tlakom, vyhlásil SITA/Branislav Bibel Milana Lučanského zvolili do funkcie prezidenta PZ po odchode Tibora Gašpara.

expremiér Robert Fico na včerajšej tlačovej konferencii vyhlásil, že v súvislosti s vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice sú vyšetrovatelia pod politickým tlakom. 

"Policajti, vyšetrovatelia, prokurátori, všetci sa mi sťažujú, že sa boja robiť také rozhodnutia a závery, ktoré sa nepáčia médiám,“ uviedol Fico po tom, ako vyšlo zo šifrovanej komunikácie najavo, že ho Marian Kočner v súkromnej komunikácii nazýval Hranol a tvrdil, že si s ním dohadoval stretnutia. 

Šéf Smeru zároveň vyzval generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára a policajného prezidenta Milana Lučanského, aby urobili poriadok v orgánoch činných v trestnom konaní a zbavili sa údajných politických či mediálnych tlakov. 

Šéf policajného zboru Peter Lučanský prostredníctvom sociálnej siete akékoľvek tlaky odmietol. Zastal sa aj vyšetrovateľov a prokurátorov.

"Každý vyšetrovateľ je procesne samostatný, nad zákonnosťou drží ochrannú ruku prokurátor. Hovoril som s vedením Národnej kriminálnej agentúry a ubezpečil som ich, že majú moju podporu a stojím za každým zákonným rozhodnutím policajtov," uviedol Lučanský.

Lučanský vlani vystriedal na poste prezidenta policajného zboru Tibora Gašpara. V zverejnenej komunikácii Mariana Kočnera sa objavili aj správy o určitom Milanovi, ktorý mal pre Bödöra a Kočnera vybavovať na polícii veci. Milan Lučanský odmietol, že by malo ísť o neho.

reagoval aj Čižnár

Ak má podľa Čižnára politik poznatky o porušovaní zákona zo strany prokurátorov, tak je nielen jeho právom, ale aj povinnosťou „signalizovať tieto poznatky Generálnej prokuratúre Slovenskej republiky“, uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Čižnár zároveň uviedol, že akékoľvek výzvy z radov koaličných alebo opozičných politikov za snahu o ovplyvňovanie orgánov činných v trestnom konaní. Vyjadril sa tak ku Ficovej štvrtkovej tlačovke.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite