Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka vymenuje ústavných sudcov až z plného počtu kandidátov, svoj postoj nemení

.redakcia .slovensko

Prezidentka SR Zuzana Čaputová nemení svoj postoj v otázke menovania ústavných sudcov. Vyberie ich až z plného počtu kandidátov.

Prezidentka vymenuje ústavných sudcov až z plného počtu kandidátov, svoj postoj nemení SITA/Alexandra Čunderlíková Hlava štátu podľa vlastných slov dúfa a verí, že takmer po pol roku sa podarí na septembrovej schôdzi dovoliť zvyšných kandidátov.

prezidentka očakáva, že parlament na septembrovej schôdzi zvolí všetkých chýbajúcich kandidátov, potom mieni okamžite konať, aby bol Ústavný súd (ÚS) SR čo najskôr plne funkčný. Parlament doteraz zvolil 14 kandidátov. Do plného počtu 18 teda chýbajú ešte štyria.

„Nebudem sa ešte vyjadrovať skôr, ako bude navolená kompletná sada kandidátov na sudcov ústavného súdu. Moja pozícia sa nemení, budem postupovať v súlade s ústavou. Ústava hovorí jasne, že Národná rada má zvoliť dvojnásobný počet kandidátov k počtu uprázdnených miest,“ povedala Čaputová po stredajšom stretnutí s ministrom spravodlivosti Gáborom Gálom (Most-Híd).

Hlava štátu podľa vlastných slov dúfa a verí, že takmer po pol roku sa podarí na septembrovej schôdzi dovoliť zvyšných kandidátov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite