Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Marian Kočner vypovedá v súvislosti so šifrovanou komunikáciou

.redakcia .slovensko

Kočnera, obvineného z vraždy Jána Kuciaka, predviedli na výsluch.

Marian Kočner vypovedá v súvislosti so šifrovanou komunikáciou SITA/Diana Černáková

mariana Kočnera v utorok ráno predviedli na nitriansku pobočku Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Vyšetrovateľ ho má vypočúvať v prípade rozšifrovanej SMS komunikácie v aplikácii Threema v jeho mobile.

Vypočúvajú ho v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Kočnerov obhajca Marek Para potvrdil, že jeho klienta chcú vyšetrovatelia vypočuť v súvislosti s SMS komunikáciou, ktorú polícia rozšifrovala v jeho mobilnom telefóne. Uviedol, že prípadu vraždy by sa mohli týkať dve SMS správy nájdené v mobilnom telefóne jeho klienta. Či bude Marian Kočner ochotný vo veci aj vypovedať, nie je podľa Paru isté.

Kočner si mal písať s mnohými vplyvnými ľuďmi a prostredníctvom nich si zabezpečovať výhody v podnikateľskej sfére, ale aj lobovať za seba či svojich známych.

Podľa Denníka N by mala prokuratúra najbližšie dni zvolať tlačovú konferenciu, na ktorej bude informovať o priebehu vyšetrovania.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite