Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rodičom bude pri zdravotných problémoch detí pomáhať nová aplikácia

.redakcia .slovensko

V Národnom ústave detských chorôb predstavili novú mobilnú aplikáciu, ktorá pomôže rodičom lepšie sa zorientovať pri zdravotných ťažkostiach ich detí. Vývoj aplikácie financovalo Ministerstvo zdravotníctva SR a zatiaľ ju nepoužíva žiadna iná detská nemocnica na Slovensku.

Rodičom bude pri zdravotných problémoch detí pomáhať nová aplikácia Jeff Chiu/AP/SITA

generálny riaditeľ NÚDCH Ladislav Kužela priblížil, že motiváciou k vzniku takejto aplikácie boli skúsenosti lekárov na oddelení urgentného príjmu a tiež trápenie rodičov v súvislosti so zhoršeným zdravotným stavom ich dieťaťa. 

„Preto sme vyvinuli aplikáciu, ktorá im pomôže správne reagovať nielen v život ohrozujúcich situáciách a vážnych stavoch, ale ich aj upokojí, ak má napríklad dieťa teplotu krátky čas a bez príznakov,“ povedal.

Aplikácia je jednoduchá a priaznivo používateľsky nastavená. Stačí, ak si ju rodič stiahne do mobilu, a ak nastane krízová situácia, môže ju okamžite riešiť.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite