Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Letecké dni na Sliači sú pripravené, prví účastníci priletia už zajtra

.redakcia .slovensko

Organizátori Medzinárodných leteckých dní (MLD) SIAF 2019, ktoré sa uskutočnia v sobotu a nedeľu na letisku Sliač, privítajú prvých účastníkov už vo štvrtok.

Letecké dni na Sliači sú pripravené, prví účastníci priletia už zajtra Jakub Julény/SITA

„Infraštruktúra leteckých dní je takmer postavená. Na prílety a piatkové nácviky leteckých účastníkov sme pripravení. Vypracovali sme si rozvrhy a plány, aby sme zabezpečili ich plynulé prijatie a poskytli im všetko, čo sme sľúbili. Neočakávame zatiaľ žiadne výrazné zmeny. Z účastníkov, ktorých sme avizovali, zatiaľ nezrušil prílet nikto," uviedol výkonný riaditeľ MLD SIAF Ivan Hůlek.

Návštevníci sa tak môžu tešiť na 23 letových ukážok vo vzduchu a 21 kusov leteckej techniky na zemi. Na Sliač sa vráti talianska akrobatická skupina Frecce Tricolori so svojimi lietadlami MB339. Vo svojej premiére sa predstaví špička sólovej akrobacie - grécky Zeus Demo Team a poľský Tiger Demo Team s lietadlami F-16C Block 52+.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite