Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Poslanec Galek vyzval Pellegriniho, aby odvolal šéfa ÚRSO Ľubomíra Jahnátka

.redakcia .slovensko

Na odvolanie predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Ľubomíra Jahnátka vyzval v utorok premiéra Petra Pellegriniho opozičný poslanec Karol Galek. Chce poukázať na závislé konanie úradu a dať podnet na začatie konania o odvolaní súčasného predsedu ÚRSO.

Poslanec Galek vyzval Pellegriniho, aby odvolal šéfa ÚRSO Ľubomíra Jahnátka SITA/Diana Černáková Ľubomír Jahnátek.

podľa neho je to v záujme spotrebiteľov a nižších cien elektriny. „Na čele nezávislého úradu nemôže stáť osoba, ktorá koná na príkazy nejakých oligarchov alebo politikov a poškodzuje tak všetkých spotrebiteľov,“ povedal Galek.

Poslanec za vládny Smer-SD Maroš Kondrót predložil do parlamentu návrh zákona o regulácii v sieťových odvetviach. Podľa Galeka mal ním českému premiérovi Andrejovi Babišovi „prihrať úľavu sedem miliónov eur z platenia jednej z taríf v cene elektriny.“ Opozičný poslanec ďalej povedal, že rozprava k tomuto návrhu bude zrejme otvárať septembrovú schôdzu Národnej rady SR. 

Galek spomenul zverejnené vyjadrenia poslanca Kondróta v médiách, že mu to posunuli z Ministerstva hospodárstva SR, ale vypracovali odborníci z ÚRSO.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite