Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kontrolóri závažné problémy v Kancelárii prezidenta nenašli, upozorňujú však na dlhodobé nedostatky

.sita .slovensko

Kancelária prezidenta má podľa kontrolórov iba dva dlhodobé zásadné problémy. Prvým je neobývaná vila na bratislavskom Slavíne a druhým súdny spor s bývalým zamestnancom.

Kontrolóri závažné problémy v Kancelárii prezidenta nenašli, upozorňujú však na dlhodobé nedostatky SITA/Branislav Bibel Previerka sa konala ešte za pôsobenia Andreja Kisku.

najvyšší kontrolný úrad SR (NKÚ) závažné problémy v Kancelárii prezidenta neobjavil, podľa kontrolórov existujú iba dva dlhodobé nedostatky. Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor NKÚ s tým, že dlhodobé nedostatky majú vplyv aj na verejné financie. Konkrétne ide o chátrajúcu vilu na bratislavskom Slavíne. 

NKÚ tiež upozorňuje na súdny spor, ktorý vedie kancelária so svojím bývalým zamestnancom, na ktorý podľa kontrolórov nemá dostatok financií. Kancelária prezidenta v minulom roku hospodárila s takmer šiestimi miliónmi eur, pričom najväčšie výdavky išli na vyplácanie zamestnancov či správu majetku. „Jedným z kľúčových problémov je neobývaná a chátrajúca vila na Slavíne, o jej praktickom využívaní nebolo dodnes rozhodnuté. Otázkou stále ostáva, či vila bude v blízkom čase vôbec slúžiť ako rezidencia pre úradujúcu hlavu štátu,“ uvádza NKÚ.

Kontrolný úrad pripomína, že pri komplexnom audite objavili viacero nedostatkov, išlo však skôr o formálne pochybenia.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite