Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Skončil sa prvý deň hlavného pojednávania v kauze zmeniek. Na scéne sa objavila nová piata zmenka

.ivana Šalgová .slovensko

Špecializovaný trestný súd v Pezinku má za sebou prvý deň pojednávania v kauze televíznych zmeniek. Obžalovaná je dvojica Pavol Rusko a Marián Kočner. Celé pojednávanie by malo trvať do stredy budúceho týždňa a prebieha v Kočnerovej neprítomnosti.

Skončil sa prvý deň hlavného pojednávania v kauze zmeniek. Na scéne sa objavila nová piata zmenka Alexandra Čunderlíková/SITA 22.júl 2019, exminister hospodárstva a bývalý riaditeľ TV Markíza Pavol Rusko pred začiatkom hlavného pojednávania v kauze televíznych zmeniek.

kočner s Ruskom sú obžalovaní z falšovania zmeniek a marenia spravodlivosti. Ich prípadu sa ujal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta. V žalobe, ktorú predniesol v úvode pojednávania tvrdil, že Kočner a Rusko zmenky sfalšovali. Všetkých prítomných zároveň prekvapil tým, že súdu predložil piatu zmenku. O nej doteraz nikto nič nevedel.

Bývalý riaditeľ televízie Markíza a exminister hospodárstva Pavol Rusko trval pred súdom na svojej nevine. Jeho obhajoba sa opierala o tvrdenie, že vyrovnanie s Gamatexom sumou vo výške 80 miliónov korún, ktoré mala televízia Kočnerovi vyplatiť na základe zmluvy z roku 2012, by bola „hlúposť volajúca do neba“. Markíza a jej licencia mala vtedy podľa neho oveľa vyššiu hodnotu. Riešenie mu údajne navrhol právnik Ernest Valko a mali ním byť zmenky. 

V tom istom čase bol Valko podpredsedom Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie, čo by podľa obhajcu Markízy Daniela Lipšica znamenalo konflikt záujmov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite