Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS by bola radšej, ak by maďarské strany šli do volieb spolu

.redakcia .slovensko

Opozičná strana SaS by privítala, ak by sa maďarské strany dohodli a išli by do budúcoročných parlamentných volieb na jednej spoločnej kandidačnej listine. V prípade, že sa nedohodnú, ponúka osobnostiam z menšinového maďarského prostredia miesta na svojej vlastnej kandidátke.

SaS by bola radšej, ak by maďarské strany šli do volieb spolu Branislav Bibel/SITA

maďarská menšina tvorí podľa SaS na Slovensku významnú časť populácie a mala byť mať zastúpenie v Národnej rade SR. „S výnimkou súčasnej vlády maďarské menšinové strany doteraz vždy stáli na strane demokracie a ekonomických reforiem,“ napísala strana vo svojom stanovisku.

„Ak má po budúcoročných voľbách vzniknúť vláda, ktorá prekoná reformnú impotenciu Smeru-SD a SNS a odstráni z politického života nahromadené anomálie, tak jednou z podmienok sú spojené maďarské menšinové sily, ktoré sa k takejto vláde pridajú,“ uviedli predseda SaS Richard Sulík a podpredsedovia strany Ľubomír Galko a Jana Kiššová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite