Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslankyňa Cséfalvayová: Koalícia sa odkláňa od svojich programových prísľubov

.sita .slovensko

Z vývoja vo vládnej koalícii pár mesiacov pred koncom volebného obdobia nie je poslankyňa NR SR Katarína Cséfalvayová (Most-Híd) nadšená.

Poslankyňa Cséfalvayová: Koalícia sa odkláňa od svojich programových prísľubov SITA/Diana Černáková

prekáža mi, že sme svedkami čoraz väčšieho odklonu od programového vyhlásenia vlády a súťaže o najpopulárnejšie predvolebné opatrenie. Ide mi o spochybňovanie zahraničnopolitickej orientácie Slovenska, ale aj o ďalšie veci, naposledy najmä v oblasti verejných financií. Pretože platí, že v dobrých časoch by sme ich mali konsolidovať a vytvárať rezervy, sústrediť sa na dosiahnutie vyrovnaného rozpočtu a nie zaťažovať budúce generácie opatreniami ako dôchodkový strop, či poskytovať daňové úľavy nepremyslene a bez systému, často cez poslanecké návrhy zákonov,“ priblížila Cséfalvayová.

Ako dodala, najviac jej prekážalo, že niektorí politici vládnej koalície sa neriadia programovým vyhlásením vlády. „Nemôžeme na jednej strane hlasovať napríklad za sankcie proti Ruskej federácii, bez problémov ich opakovane podporiť a potom chodiť ako na klavír do krajín ako Rusko či Bielorusko. Nehovorím, že s týmito krajinami netreba udržiavať kontakty, rozdiel však je, či to robíme so zdravým rozumom, alebo sa tam chodíme klaňať vojskám, ktoré protiprávne okupujú časť nášho susedného štátu,“ vyjadrila sa poslankyňa a predsedníčka Zahraničného výboru NR SR.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite