Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V odhaľovaní domáceho násilia sme pomerne úspešní, tvrdí Denisa Saková

.redakcia .slovensko

Uviedla to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike, v ktorej sa venovala aj novele zákona o cestnej premávke.

V odhaľovaní domáceho násilia sme pomerne úspešní, tvrdí Denisa Saková Branislav Bibel/SITA

tému odhaľovania domáceho násilia považuje ministerka vnútra za potrebnú. „Ide o približne 9500 trestných činov, z toho sme päť percent skutkov odmietli, čiže sme zistili, že daný skutok nenastal. V 29 % sme ich klasifikovali ako priestupok a približne v 70 % išlo o trestný čin,“ poznamenala Saková. Poukázala na to, že tejto téme sa nezačala venovať z dôvodu blížiacich sa parlamentných volieb. 

Ministerka sa v diskusnej relácii venovala aj novele zákona o cestnej premávke. Jednou zo zmien je zvýšenie pokuty za používanie mobilného telefónu v aute z 50 na 100 eur. „Reagujeme tým na to, že najviac dopravných nehôd sa stáva, ak vodič dopravného vozidla používa mobilný telefón,“ vysvetlila Saková a potvrdila, že počas leta sa na Slovensku uskutočnia viaceré preventívne akcie, pretože práve v tomto období sa stáva najviac dopravných nehôd.

Spomenula tiež, že novela odpovedá aj na požiadavku širokej verejnosti a Cyklokoalície. Poukázala na to, že pristúpili ku kompromisu tým, že cyklisti nad 15 rokov nemusia mimo obce povinne nosiť prilbu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite