Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočner stiahol žiadosť o prepustenie na slobodu

.redakcia .slovensko

Podnikateľ Marian Kočner obžalovaný v kauze zmeniek stiahol svoju žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu. Upozornil na to Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS). Potvrdil to Kočnerov obhajca Marek Para.

Kočner stiahol žiadosť o prepustenie na slobodu Diana Černáková/SITA

„Špecializovaný trestný súd zatiaľ nemá oficiálnu vedomosť o späťvzatí žiadosti o prepustenie z väzby,“ reagovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Oficiálnu informáciu zatiaľ nemá ani Úrad špeciálnej prokuratúry.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku mal o žiadosti rozhodovať v utorok 25. júna o deviatej ráno na neverejnom zasadnutí.

Marian Kočner je väzobne stíhaný v kauze takzvaných televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur. O prepustenie z väzby už niekoľkokrát neúspešne žiadal. Prvé hlavné pojednávanie v kauze zmeniek malo byť 20. júna, ale preložili ho na 22. júla.

Na Mariana Kočnera a Pavla Ruska podala TV Markíza trestné oznámenie za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Pravosť zmeniek súkromná televízia spochybňuje od začiatku sporu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite