Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na šéfa úradu na nahlasovanie korupcie odporučili dve kandidátky

.redakcia .slovensko

Zuzana Dlugošová a Monika Filipová sa stali kandidátkami na predsedu Úradu na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti. Kandidátky odporučila vláde SR výberová komisia spomedzi 11 kandidátov.

Na šéfa úradu na nahlasovanie korupcie odporučili dve kandidátky SITA/Branislav Bibel Jedna z kandidátiek - Monika Filipová.

na základe verejného vypočutia 11 kandidátov na predsedu Úradu na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti komisia zložená zo zástupcov Kancelárie prezidenta SR, vlády SR, Kancelárie verejnej ochrankyne práv, Rady pre štátnu službu, Rady vlády SR pre mimovládne neziskové organizácie vyhodnotila v zmysle zákona záujemcov o kandidatúru a na základe ich hodnotenia odporučila vláde SR Zuzanu Dlugošovú a Moniku Filipovú ako dve kandidátky na funkciu predsedníčky úradu,“ uviedol ÚV. 

Filipová je v súčasnosti riaditeľka odboru miestnej štátnej správy, samosprávy a zahraničných vzťahov na ministerstve vnútra. „Mojou predstavou je vybudovať úrad, ktorý je veľmi inovatívny, čo sa týka pracovných metód, má profesionálnych zamestnancov, ktorí sa téme venujú, sú ochotní sa učiť a vzdelávať sa ďalej,“ uviedla na verejnom vypočutí začiatkom júna.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite