Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ďuriš Nicholsonová a Jurzyca sa zaradia k ECR

.redakcia .slovensko

Poslanci zvolení do Európskeho parlamentu za stranu Sloboda a solidarita, Lucia Ďuriš Nicholsonová a Eugen Jurzyca, budú v EP pôsobiť vo frakcii Európskych konzervatívcov a reformistov (ECR).

Ďuriš Nicholsonová a Jurzyca sa zaradia k ECR Alexandra Čunderlíková/SITA

potvrdil to Jurzyca, ktorý zároveň uviedol, že v europarlamente sa bude uchádzať prioritne o členstvo vo Výbore pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľov (IMCO) a ako náhradník by chcel pôsobiť v Hospodárskom a menovom výbore EP (ECON).

Z hľadiska účasti na delegáciách EP pre spoluprácu s tretími krajinami Jurzyca podľa vlastných slov prejavil záujem o členstvo v Delegácii EP pre vzťahy s Najvyššou radou, čiže s Ukrajinou. 

Jurzyca priznal, že potrebnú pomoc pri zorientovaní sa počas prvých dní v europarlamente a v skupine ECR im zabezpečujú asistenti ich slovenských predchodcov v tejto skupine, ako aj stáli zamestnanci tejto politickej frakcie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite