Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Okrúhly stôl Rusínov Slovenska má nového predsedu

.redakcia .slovensko

Platforma Okrúhly stôl Rusínov Slovenska (OSRS) spájajúca zástupcov organizácií a nezávislých osobností so záujmom o rozvoj národnej identity Rusínov na Slovenku si na svojom 28. zasadnutí zvolila nového predsedu. Stal sa ním 34-ročný Peter Štefaňák.

Okrúhly stôl Rusínov Slovenska má nového predsedu Skanzen Bardejovské kúpele, kde Šarišské múzeum sprístupňuje ľudovú architektúru slovenského a rusínskeho etnika.

na poste predsedu vystriedal Jána Lipinského, ktorý viedol platformu dve za sebou nasledujúce jednoročné volebné obdobia. Zároveň došlo aj k zmene rokovacieho poriadku OSRS, keď sa predĺžil mandát predsedníctva z jedného na tri roky. 

Nové vedenie tak povedie platformu do roku 2021, keď sa uskutoční sčítanie obyvateľstva, domov a bytov. Za svoju hlavnú úlohu na toto obdobie si preto určilo pripraviť čo najviac aktivít, ktoré by pomohli nárastu počtu Rusínov na Slovensku.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite