Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini sa stretol s Putinom. Pozval ho na oslavy SNP

.redakcia .slovensko

Premiér Peter Pellegrini sa v Petrohrade stretol s ruským prezidentom Vladimírom Putinom. Pozval ho do Banskej Bystrice na oslavy 75. výročia SNP.

Pellegrini sa stretol s Putinom. Pozval ho na oslavy SNP Dmitri Lovetsky/AP/SITA

mesiac po svojej návšteve v americkom Bielom dome prijal Pellegrini pozvanie do Ruska. V Petrohrade sa stretol s prezidentom Putinom.

„Sme veľmi radi, že sa tu stretávame v roku, keď si pripomíname 75. výročie SNP. Boli by sme veľmi radi, keby sme mohli privítať zástupcov Ruskej federácie na najvyššej možnej úrovni, a bolo by nám cťou, keby boli zastúpené priamo vašou osobu,“ uviedol Pellegrini na začiatku rokovania s Putinom.

Podľa predsedu slovenskej vlády spája občanov oboch krajín mnoho priateľských väzieb aj silné putá, ktoré pochádzajú ešte z minulosti a z časov boja proti fašizmu. „Slovensko neprepisuje dejiny, vážime si a nespochybňujeme úlohu Červenej armády pri oslobodzovaní počas druhej svetovej vojny,“ zdôraznil predseda slovenskej vlády.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite