Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Plot pred americkou ambasádou zostáva, Vallo chce námestie bez neho

.redakcia .slovensko

Cieľom je mať Hviezdoslavovo námestie v Bratislave bez bezpečnostného plota pred Veľvyslanectvom Spojených štátov amerických v SR. Vyhlásil to vo štvrtok primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

Plot pred americkou ambasádou zostáva, Vallo chce námestie bez neho Branislav Bibel/SITA Primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

mestské zastupiteľstvo schválilo veľvyslanectvu na šesť rokov prenájom pozemkov pred budovou ambasády za 481 070 eur ročne. Pozemky veľvyslanectvo využíva od roku 2005 ako svoju bezpečnostnú zónu. Starostka Starého Mesta a mestská poslankyňa Zuzana Aufrichtová priznala, že z plota nie sú nadšení, ale treba  podľa nej akceptovať realitu.

Primátor upozornil, že pre problém so schválením prenájmu týchto pozemkov v minulom volebnom období prichádza mesto už dva a pol roka o 1 300 eur denne. „Som rád, že sa v tom pohneme ďalej. Teším sa z toho, lebo denne do Bratislavy príde 1 300 eur,“ skonštatoval Vallo. To, že v minulosti mestské zastupiteľstvo opakovane neschvaľovalo návrh na prenájom pozemkov veľvyslanectvu, vníma ako politickú hru vtedajšieho zastupiteľstva či skupiny poslancov. „Prišli sme takmer o 1,5 milióna eur a nič sa nezmenilo, plot je naďalej tam,“ povedal.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite