Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

K Čaputovej prichádza Marián Leško a moderátor Martin Strižinec

.matúš Baňovič .slovensko

Zuzana Čaputová prezradila časť mien ľudí, ktorí k nej nastúpia po júnovej inaugurácii.

K Čaputovej prichádza Marián Leško a moderátor Martin Strižinec Jana Birošová/SITA

dlhoročný novinár a komentátor týždenníka Trend Marián Leško prichádza do tímu k novozvolenej prezidentke Zuzane Čaputovej k prvému júnu. „Hlavný dôvod bol ten, že pani Čaputovú už dlhé roky poznám, viem, aké má hodnotové a postojové zázemie a nenašiel som jedinú odchýlku, ktorá by mi nejakým spôsobom prekážala či bránila v spolupráci. Je to spolupráca s niekým, koho považujem za sebe názorovo a postojovo veľmi blízkeho človeka. Dúfam, že budem môcť pani prezidentke pomôcť v jej neľahkej práci.“ Marián Leško má byť jej poradcom pre vnútornú politiku.  

Leško je známy ako komentátor domáceho politického diania. Napísal o ňom niekoľko kníh, naposledy to bola séria rozhovorov s Tomášom Gálisom – Chudák každý, čo po nich tú káru bude ťahať ďalej. V deväťdesiatych rokoch počas vlády Vladimíra Mečiara opísal podstatu jeho politiky v knihe Mečiar a mečiarizmus. Okrem toho bol pravidelným hosťom a scenáristom humoristickej a glosátorskej relácie Sedem s.r.o. Šéfoval aj mimovládnej organizácii Zastavme korupciu. V minulosti pracoval pre denník Pravda, neskôr pre denník SME, spolupracoval aj s Rádiom Slobodná Európa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite