Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kmotrík investoval do bratislavskej vody, nevýhodná zmluva ostáva v platnosti

.redakcia .slovensko

Ivan Kmotrík mal na súde v Žiline vypovedať o privatizácii bratislavských vodární v rokoch 2011 a 2012. Na súd neprišiel. Na verejnosť sa ale dostala informácia, že v pondelok nadobudol 49 % podiel v spoločnosti Infra Services, ktorá je dcérskou firmou Bratislavskej vodárenskej spoločnosti.

Kmotrík investoval do bratislavskej vody, nevýhodná zmluva ostáva v platnosti Branislav Bibel/SITA

zmeny v spoločnosti Infra Services podľa hlavného mesta, ktoré je väčšinovým akcionárom Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS), istým spôsobom zoficiálnili to, o čom sa dlhodobo verejne hovorilo. 

BVS zobrala na vedomie, že v jej dcérskej firme Infra Services nadobudol 49 % akcií podnikateľ Ivan Kmotrík prostredníctvom svojej firmy Grafobal Group development a s novým akcionárom by chcela otvoriť rokovania. Priznáva však, že nevýhodná rámcová zmluva medzi BVS a Infra Services je platná do roku 2022 a nie je možné ju vypovedať.

Na základe rámcovej zmluvy o poskytovaní služieb vykonáva Infra Services pre BVS všetky servisné a údržbové práce a súčasné vedenie mesta ju považuje za ekonomicky nevýhodnú.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite