Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vallo mení parkovaciu politiku. Rezidentské karty budú zrejme lacnejšie

.matúš Baňovič .slovensko

V stredu podvečer sa v Dome kultúry v bratislavskej Petržalke zišlo približne stopäťdesiat ľudí. Všetci prišli kvôli parkovacej politike, ktorá je pre túto mestskú časť kľúčová. Matúš Vallo a jeho tím im prišiel ukázať, čo to pre rezidentov znamená.

Vallo mení parkovaciu politiku. Rezidentské karty budú zrejme lacnejšie Ľudovít Vaniher/SITA Primátor hlavného mesta Matúš Vallo predstavil novú parkovaciu politiku.

obyvateľov Petržalky na úvod čakala približne polhodinová prezentácia, kde im primátor Bratislavy vysvetľoval základy jeho parkovacej politiky. Vysvetlil, ako napríklad zmenili cenu ročného rezidentského parkovania za jedno auto. Pri uverejnení to bolo štyridsaťdeväť eur, teraz to je v zásade rovnaké, no cena za ročné parkovanie je tridsaťdeväť eur. Občan s trvalým pobytom si k tomu môže priplatiť bonus desať eur, za čo dostane dve hodiny bezplatného parkovania vo všetkých mestských častiach.

Cena za druhé auto sa zrejme tiež zníži z pôvodných stopäťdesiat eur na stodvadsať eur, pretože Magistrát dostal spätnú väzbu od občanov, že príliš veľa ľudí v meste má minimálne dve autá v domácnosti. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite