Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ostrý štrajk v Košiciach, mesto bolo dve hodiny bez MHD

.redakcia .slovensko

Do štvrtkového dvojhodinového ostrého štrajku sa zapojilo viac ako 180 voličov Dopravného podniku mesta Košice (DPMK)​. Žiadajú vyššie platy.

Ostrý štrajk v Košiciach, mesto bolo dve hodiny bez MHD Branislav Bibel/SITA

vo štvrtok ráno medzi siedmou a deviatou hodinou nepremávalo v Košiciach vyše 97 % mestskej hromadnej dopravy. Pre TASR to uviedla predsedníčka Základnej organizácie Integrovaného odborového zväzu (IOZ) pri DPMK Andrea Vindišová. Odborári žiadajú pre zamestnancov DPMK 10-percentné zvýšenie platov v tomto roku a ďalších 8 percent v budúcom roku.

Ako spresnil predseda základnej odborovej organizácie vodičov  mestskej hromadnej dopravy pri DPMK Ivan Horváth, do štrajku sa zapojilo viac vodičov električiek než autobusov. „Zastupujeme zamestnancov, ktorí majú svoje oprávnené požiadavky. Ide nám hlavne o to, aby sa konečne nastavila dotácia fungovania dopravného podniku tak, aby ho bolo možné prevádzkovať a aby v tom boli zapracované aj náležité požiadavky zamestnancov,“ uviedol Ivan Horváth, predseda základnej odborovej organizácie vodičov  mestskej hromadnej dopravy pri DPMK.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite