Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sociálne balíky počkajú do júna, Most chce okresať niektoré návrhy

.redakcia .slovensko

Parlament by sa mal balíkom sociálnych opatrení z dielne vládnej koalície zaoberať až na júnovej schôdzi. Dohodli sa na tom koaliční lídri na dnešnom na rokovaní Koaličnej rady.

Sociálne balíky počkajú do júna, Most chce okresať niektoré návrhy Branislav Bibel/SITA

najvyšší predstavitelia strán Smer-SD, Most-Híd a SNS sa dnes stretli na rokovaní Koaličnej rady. Okrem iného sa dohodli aj na tom, že o balíku sociálnych opatrení bude parlament rozhodovať až v júni. „Vzhľadom na to, že chceme, čo najmenej zaťažiť štátny rozpočet, tak sa to presúva na júnovú schôdzu. Dovtedy ešte ideme okresať niektoré návrhy, aby vplyv na štátny rozpočet nebol veľký,“ priblížil po skončení rokovania predseda Mosta-Híd Béla Bugár. 

Strana Most-Híd chce v rámci koaličného balíka ekonomických opatrení presadiť zníženie odvodov, ako aj zvýšenie nezdaniteľnej časti základu dane pre zamestnancov a živnostníkov. „Dohodli sme sa tak. Ideme rokovať, do júna máme priestor hľadať riešenia, ktoré priveľmi nezaťažia rozpočet a zároveň aby aj poslanci, ktorí opatrenia navrhujú, boli spokojní,“ podotkol Bugár.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite