Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Protesty učiteľov pokračujú – každý deň hodinu pred parlamentom

.redakcia .slovensko

Učitelia a aktivisti z Iniciatívy slovenských učiteľov (ISU) naďalej každý pracovný deň protestne stoja pred budovou parlamentu.

Protesty učiteľov pokračujú – každý deň hodinu pred parlamentom Braňo Bibel/SITA

týmto spôsobom chcú vyzvať poslancov, aby opätovne neschválili zákon o pedagogických a odborných zamestnancoch z dielne rezortu školstva, ktorý vetoval prezident SR Andrej Kiska. Ich aktivita má vyvrcholiť demonštráciou vo štvrtok  9. mája, keď sa začína schôdza parlamentu. 

Vladimír Crmoman z ISU poznamenal, že pred Národnou radou SR budú stáť vždy jednu celú hodinu, v čase od pol tretej do pol štvrtej. V hodine pred parlamentom budú pokračovať aj v piatok, pondelok a v utorok. V rámci protestnej kampane žiadajú poslancov, aby si navrhovaný zákon prečítali „s porozumením“ a vrátili ho vláde na prepracovanie.

Rezort školstva v reakcii na vetovanie zákona prezidentom pre TASR pripomenul, že pri príprave novej právnej normy vychádzal v ústrety požiadavkám profesijných a stavovských organizácií.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite