Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočnerov advokát tvrdí, že mu neumožnili nahliadnuť do spisu

.redakcia .slovensko

Advokát obvineného Kočnera Marek Para tvrdí, že nemôže nahliadnuť do spisu v prípade obvinenia v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, a teda zdôvodniť sťažnosť voči obvineniu.

Kočnerov advokát tvrdí, že mu neumožnili nahliadnuť do spisu SITA Advokát obvineného Mariana Kočnera Marek Para.

do dnešného dňa mi neumožnili študovať spis a ani mi vyšetrovateľ nedal spresňujúcu informáciu k nejasnostiam obvinenia, čo mi znemožňuje odôvodniť už podanú sťažnosť. Obvinenie Mariana K. je celkom zjavne nedôvodné," uviedol obhajca pre agentúru TASR. Úrad špeciálnej prokuratúry má podľa jeho názoru povinnosť čakať, pokiaľ sťažnosť neodôvodní. „Keďže už mi prisľúbili, že v najbližšom čase mi dajú termín nahliadnutia do spisu," dodal Para.

Kočnera nedávno obvinili z objednávky vraždy investigatívneho novinára Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu. Jeho likvidáciu si mal objednať pre jeho novinársku prácu. Proti obvineniu podal Para na ÚŠP sťažnosť. Koncom marca Mariana K. spolu s ďalším z obvinených v prípade vraždy Kuciaka, Tomáša Sz., obvinili aj z prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite