Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

„Budeme sa zaoberať telefonátmi medzi Troškovou a Vadalom,“ povedal pred poslancami Milan Lučanský

.matúš Baňovič .slovensko

Pred parlamentný výbor pre obranu a bezpečnosť predstúpili traja uchádzači o post policajného prezidenta. Okrem súčasného šéfa Milana Lučanského aj policajný pridelenec v Prahe Ivan Ševčík a šéf Krajského riaditeľstva v Banskej Bystrici Ivan Piliar. Výbor odporučil ministerke Lučanského a Ševčíka.

„Budeme sa zaoberať telefonátmi medzi Troškovou a Vadalom,“ povedal pred poslancami Milan Lučanský Branislav Bibel/SITA Milan Lučanský vystriedal na dočasnom poste šéfa polície Tibora Gašpara.

najväčší záujem verejnosti vzbudil Milan Lučanský, svoje vystúpenie začal tým, že policajný zbor je značne poddimenzovaný, čo považuje za jeden z najväčších problémov.

Jeho hlavnou prioritou je zreorganizovať NAKA, podľa neho by mala byť riadená teritoriálne, a nie centrálne. Chce posilniť cudzineckú políciu a colné riaditeľstvo. Už na budúci mesiac by mali mať všetky hliadky mobilný telefón, cez ktorý budú policajti kontrolovať ľudí. Systém bude napojený na celosvetovú sieť, ktorá hneď zistí, či po tom človeku je vyhlásené pátranie, rovnako napríklad či má platný vodičský preukaz. S tým súvisí aj branie odtlačkov migrantom, na základe ktorých sa hneď zistí, odkiaľ prišli, respektíve kde prekročili hranice EÚ, a kde požiadali o azyl. Zatiaľ majú šesťdesiat takýchto telefónov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite