Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kotlebovci chcú „zatočiť s parazitmi v osadách", rozhodnutie o prípadnom rozpustení strany odročili

.matúš Baňovič .slovensko

Najvyšší súd pojednával vo veci rozpustenia strany Mariana Kotlebu.

Kotlebovci chcú „zatočiť s parazitmi v osadách", rozhodnutie o prípadnom rozpustení strany odročili Branislav Bibel/SITA Extrémisti kotlebovci sú v parlamente od roku 2016. Najnovšie s nimi začala schvaľovať návrhy zákonov strana Smer.

v sídle Najvyššieho súdu v budove Ministerstva spravodlivosti SR na bratislavskom Župnom námestí boli od utorka rána mimoriadne bezpečnostné opatrenia.

Senát na svojom verejnom pojednávaní rozhodoval vo veci prípadného rozpustenia parlamentnej ĽSNS. Konečné rozhodnutie prednesie 29. apríla o 10. hodine doobeda.

Marian Kotleba s právnymi zástupcami strany takto po pojednávaní utiekol:

17:45 Koniec online.

17:35 Súd odročil pojednávanie na 29. apríl 2019. O 10. ráno v ten deň vynesie rozhodnutie o tom, či stranu ĽSNS rozpustia.

17:31 Advokáti ĽSNS predniesli konečný návrh. Povedali, že prokuratúra nepreukázala, že by strana stanovami, programom a činnosťou porušovala Ústavu, zákony a medzinárodné zmluvy. 

17:26 Skončila sa záverečná reč prokuratúry, ktorá trvá na svojej žalobe a chce, aby bola strana Kotleba ĽSNS rozpustená.

Marian Kotleba po skončení pojednávania pred novinármi utiekol.Branislav Bibel/SITAMarian Kotleba po skončení pojednávania pred novinármi utiekol.15:52 Šéf strany ĽSNS sa nechal uniesť. Pred súdom vykrikuje a necháva sa uniesť emóciami. Zvýšeným hlasom obhajuje, prečo nazýva organizáciu NATO zločineckou. Senát musel Kotlebu upozorniť, aby sa krotil.

15:26 Pred senát predstúpil Marian Kotleba. K žalobe sa vyjadril, že  „ide o fabuláciu a spôsob, ako nakloniť verejnú mienku na stranu Generálnej prokuratúry". Zároveň napadol protistranu, povedal, že „nepočul ani jeden dôvod na rozpustenie strany".

14:31 Predsedníčka senátu Jana Zemková prerušila a požiadala o ukončenie reči obhajcu Rosinu, pretože sa nedržal témy pojednávania.

13:43 Kotlebov právny zástupca označil súčasné štátne zriadenie za „pseudodemokraciu".

12:51 Pojednávanie po párminútovej prestávke pokračuje protiargumentmi advokátov.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite