Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Preskupovanie síl

.peter Zajac .slovensko .komentár týždňa

Najzaujímavejšou časťou prezidentských volieb boli diskusie medzi Zuzanou Čaputovou, Františkom Mikloškom a Robertom Mistríkom. Tie fakticky rozhodli o budúcom slovenskom prezidentovi.

Preskupovanie síl Natália Ložeková / natalialozekova.sk

zuzane Čaputovej treba zaželať, aby ju naďalej viedol jej dlhoročný zmysel pre spravodlivosť, empatia, zakotvenosť v západnom svete a tiež to, aby bola prezidentkou celého Slovenska a nielen jeho jedného výseku.  

Zápas o slušné Slovensko má dnes jasné momentum. Posledný rok sa presadil ten, kto dokázal presvedčiť voličov, že práve on je autentický reprezentant slušného Slovenska. Mýlili sa všetci v koalícii, čo si mysleli, že energia mítingov vyprchá, no aj všetci v opozícii, ktorí si mysleli, že niekto za nich vybojuje predčasné voľby. Hoci je každá hodina dnešnej vlády trpká, ak nemajú byť zmeny zmätočné, musia veci dozrieť. Nedozreli v roku 2010, hoci vtedajšia vláda bola lepšou alternatívou ako Ficove vlády, ale absolútne nebola pripravená uskutočniť hlboké reformy, na ktoré sa zaviazala vo vládnom programe. A v roku 2016 nebola opozícia schopná zostaviť práceschopnú vládu. 

Ak má ísť o naozaj veľké zmeny, bude musieť utvoriť jadro budúcej vlády taká sila, ktorá bude skutočným reprezentantom slušného Slovenska. Toto veľké preskupovanie síl sa začne vstupom strany Andreja Kisku na politickú scénu. Ostatné opozičné strany si môžu navrávať, že jeho sila po viacnásobnom odkladaní rozhodnutia slabne a že Kiskova strana už nebude mať jednoznačnú podporu fanúšikovských médií. Je to pravda, ale práve Kiskova strana, vystužená ďalšími politikmi typu Ivety Radičovej či možno Veroniky Remišovej, a najmä autentickí ľudia, pochádzajúci z prostredia občianskej iniciatívy Za slušné Slovensko majú ešte stále najväčšiu šancu stáť pri vzniku vlády slušného Slovenska.  

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite