Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Záväzky Františka Mikloška

.rudolf Zajac .slovensko .politika

Prvé kolo prezidentských volieb ukázalo viacero faktov. Napríklad, že ľudia chcú zmenu. Že ich mohutne oslovila kandidátka, ktorá hovorí nielen o spravodlivosti a fair play, ale o ktorej vieme, že ju aj aktívne vykonáva.

Záväzky Františka Mikloška BORIS NÉMETH 16. marec 2019 Bratislava: František Mikloško so svojou manželkou Jankou čaká na výsledky prvého kola prezidentských volieb, v ktorých získal 5,72 percenta hlasov.

z jej úst, na rozdiel od rôznych kvázisocialistov, ktorí sprivatizovali moc v republike, to znie vierohodne.

Zuzana Čaputová bude dobrá prezidentka a to, že je právnička, dáva šancu, že aj vyrovnaná. V ničom inom nemá prezident u nás väčšie kompetencie, než pri strážení proporcionality pozitívneho a negatívneho záväzku štátu. Teda v tom, čo štát musí a čo nesmie. Dôležité je tiež, že ak štát niečo musí, ešte to neznamená, že to musí aj sám vykonávať, práve naopak. Ak štát niektoré činnosti vykonáva tam, kde nemá alebo nemusí, dopadne to tak, ako vidíme napríklad v zdravotníctve. Štát namiesto toho, aby preferoval také zákony, ktoré reálne a prísne regulujú pravidlá zdravotníckeho trhu, sám poisťuje, sám lieči a nakoniec aj sám viac-menej krachuje. Negatívnym záväzkom štátu je čo najmenšie zasahovanie do práv garantovaných Základnou listinou práv a slobôd. Ak už štát zasiahne, tak iba v najnevyhnutejšej možnej miere. Pokušenie vtláčať viac a viac štátu do života občanov je totiž veľké a nie je to pokušenie, ktorému podliehajú iba socialisti.

Ďalším faktom vyplývajúcim z prvého kola prezidentských volieb je neschopnosť Smeru vyrovnať sa s tým, že jeho éra sa končí, že je už viac-menej expirovaný. Napríklad hlásenie sa ich kandidáta ku kresťanským koreňom, ktorých dôkazom majú byť návštevy kostolov v Zimbabwe, je mimoriadne falošné, a to na rozdiel od vtipu postaveného na otázke: „Prečo predsedovia MNV za socializmu dostávali príplatky na benzín?“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite