Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátor žiada predĺženie väzby pre Zsuzsovú a ďalších troch obvinených

.redakcia .slovensko

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Alenu Zsuzsovú a ďalšie tri osoby v kauze vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej návrh na predĺženie väzby o maximálne povolenú hranicu – sedem mesiacov.

Prokurátor žiada predĺženie väzby pre Zsuzsovú a ďalších troch obvinených Jakub Julény/SITA

návrh bol bol doručený v utorok na Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) pracovisko Banská Bystrica.  

„Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu pracovisko Banská Bystrica v utorok dostal návrh prokurátora ÚŠP Generálnej prokuratúry SR na predĺženie lehoty väzby do 27. novembra 2019 pre štyri obvinené osoby," potvrdila v utorok pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Dvoch mladých ľudí minulý rok koncom februára zavraždili v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 milimetrov. Za jeho vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70 000 eur. Najskôr boli obvinené štyri osoby – spomínaná Alena Zsuzsová, ktorá údajne za objednávku Kuciakovej vraždy zaplatila, Tomáš Szabó, ktorý strieľal, Miroslav Marček, ktorý ho vraj na miesto činu doviezol, a Zoltán Andruskó ako sprostredkovateľ.

Všetci sú od jesene minulého roka vo väzbe. Zsuzsová ako prvá koncom minulého roka požiadala o prepustenie z väzby. To však sudca ŠTS pracovisko Banská Bystrica zamietol a voči rozhodnutiu sudcu nepodala obvinená sťažnosť, a teda o nej nemohol rozhodovať odvolací Najvyšší súd SR.

Najnovšie do skupiny obvinených z vraždy Kuciaka a Kušnírovej pribudol aj Marian Kočner.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite