Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bratislava volila Čaputovú

.redakcia .slovensko

Zuzana Čaputová zvíťazila v prvom kole prezidentských volieb vo všetkých 17 mestských častiach Bratislavy. Na druhom mieste, takisto vo všetkých bratislavských mestských častiach, skončil Maroš Šefčovič, nasledovaný tretím Štefanom Harabinom.

Bratislava volila Čaputovú Martin Medňanský/SITA andidáti na prezidenta Zuzana Čaputová a Maroš Šefčovič. Diskusia s dvoma kandidátmi postupujúcimi do druhého kola voľby prezidenta Slovenskej republiky 2019, vysielanej RTVS.

vyplýva to z oficiálnych výsledkov prvého kola, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Čaputová získala v Bratislave 61,52 percenta hlasov, 60-percentnú hranicu prekročila v 11 mestských častiach. Vôbec najviac v troch malých samosprávach – v Rusovciach (69,09), Jarovciach (67,81) a Devíne (67,22), výrazne vyše 60 percent hlasov dostala od voličov aj v troch zo štyroch najväčších mestských častí – Staré Mesto (66,90), Nové Mesto (64,61) a Ružinov (63,56). Jedinou výnimkou zo siedmich malých mestských častí, kde Čaputová nezískala viac ako 60 percent hlasov, je Lamač.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite