Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kočnera obvinili z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

.dominik Harman .slovensko

Prokurátor s obvinením čakal, kým budú mať viac dôkazov.

Kočnera obvinili z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej Diana Černáková/SITA

po roku od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej vyšetrovateľ ukázal prstom na objednávateľa. Je ním Marian Kočner, ktorý je momentálne vo vyšetrovacej väzbe pre kauzu zmeniek Televízie Markíza. 

O Kočnerovi ako o možnom objednávateľovi sa pre informácie z vyšetrovania hovorilo už dlho. Špekulovalo sa, že doteraz ho formálne neobvinili preto, aby si vyšetrovatelia mohli lepšie nachystať svoj postup. To dnes potvrdili aj dozorujúci prokurátori.

Dôkazná situácia bola taká, že viac sa o tom rozprávalo, ako sme takých dôkazov mali, povedal na tlačovej konferencii dozorujúci prokurátor. „Nechceli sme ísť do obvinenia, keď sme v stave, že nemáme také penzum dôkazov, ktoré by nám toto obvinenie podržalo,“ povedal.

Prokurátori na tlačovke ukázali aj celý policajný spis. Má vyše 15-tisíc strán.Matúš BaňovičProkurátori na tlačovke ukázali aj celý policajný spis. Má vyše 15-tisíc strán.

kočner sa Kuciakovi vyhrážal mesiace pred vraždou

Kočnerovi sa vo svojich textoch podrobne venoval zavraždený Ján Kuciak. Kočner sa mu pre jeho texty vyhrážal. „Budem sa zaujímať o vás a o vašu rodinu,“ hovoril vtedy Kočner Kuciakovi. Povedal tiež, že bude na neho zháňať špinu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite