Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kampaň plná prekvapení

.redakcia .slovensko .anketa

Začalo sa finále boja o Grasalkovičov palác. V poslednej prezidentskej ankete pred prvým kolom volieb sme sa kandidátov pýtali na to, ako hodnotia svoju doterajšiu kampaň, čo ich prekvapilo a keby mohli, čo by urobili inak.

zuzana Čaputová | Mistrík urobil bezprecedentné gesto politickej kultúry

Mám obrovský rešpekt voči dôvere a podpore, ktorú mi ľudia v doterajšej kampani prejavili. V začiatkoch sme mali problém s poznateľnosťou, ktorá sa pohybovala niekde na úrovni 30 %. Samozrejme, retrospektívne vieme, že na budovaní poznateľnosti sme mohli začať oveľa skôr. Avšak, aj keby sme chceli, inak by sme to urobiť nemohli, keďže nás limitovali finančné prostriedky. Nasledovala veľká zhoda nepredvídateľných náhod a trochu šťastia. Prvým prekvapením bola posunutá tlač volebných lístkov z pôvodného predpokladaného dátumu na 15. februára, čo opätovne otvorilo tému zjednocovania demokratických kandidátov a na mňa sa spustila vlna tlaku v súvislosti s mojím pokračovaním v kampani. Doslova v hodine dvanástej nám dali nádej práve bežní ľudia, ktorí začali húfne posielať podporné správy, maily a komentáre, aby sme sa nevzdávali. Spolu s verbálnou podporou prišla od ľudí aj tá finančná. Vyzbierali sme priam neuveriteľné množstvo prostriedkov v drobných daroch. To nám umožnilo investovať do zvýšenia poznateľnosti najmä cez sociálne siete. Druhým prekvapením boli následne skoky v predvolebných preferenciách, ktoré ukázali, že s pánom Mistríkom sme mali vyrovnané šance na druhé kolo. To nám umožnilo pokračovať vo férovej súťaži názorov a programov, ktorá sa pretavila v rastúcu podporu v predvolebných prieskumoch. Posledným prekvapením bolo bezprecedentné gesto politickej kultúry od pána Mistríka. Veľmi si ho za to vážim a ďakujem mu. Následný raketový vzostup v predvolebných prieskumoch ma naplnil úžasom a pocitom zodpovednosti k ľuďom, ktorí mi vyjadrujú podporu. Myslím si, že dnes máme historickú príležitosť na zjednotenie spoločnosti. Budem veľmi rada, ak sa nám v týchto voľbách podarí preklenúť zákopy, ktoré sa niektorí politici roky snažia medzi nami vytvoriť – a snažia sa o to aj teraz v prezidentskej kampani. Chcem byť prezidentkou Slovákov, Maďarov, Rusínov, Rómov, liberálov, konzervatívcov, veriacich aj neveriacich. Verím, že všetkých nás spája túžba po spravodlivej, férovej a normálne fungujúcej krajine, v ktorej má každý člen a členka spoločenstva možnosť prežiť dôstojný a plnohodnotný život.

františek Mikloško | Reklamné agentúry skresľovali výsledky jednotlivých výskumov

Prezidentská kampaň bola od začiatku poznačená čakaním na vyjadrenie Andreja Kisku, či bude kandidovať druhý raz na funkciu prezidenta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite