Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Andrej Kiska bol dobrý prezident

.redakcia .slovensko .anketa

Posledný rok vo veľkej miere rozdelil Slovensko. Prezident Andrej Kiska sa aktívne zapájal do spoločenského života, čo mu niektorí vyčítali, iní hovorili, že je príliš málo aktívny. Kandidátov sme sa opýtali, čo by na jeho mieste urobili inak.

Andrej Kiska bol dobrý prezident Branislav Bibel/SITA

robert Mistrík | Úlohou prezidenta je v kritických chvíľach zasiahnuť do kolobehu dejín

Pripomíname si rok od vraždy Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka, ktorí zaplatili tú najvyššiu cenu len za to, že nám všetkým chceli priniesť pravdu o prepojení vládnej moci s kriminálnym prostredím. Táto tragická udalosť odhalila desivú realitu fungovania nášho štátu a jasne ukázala mentálne reflexy ľudí vo vedení krajiny. Kým premiér Fico blúznil s miliónmi v hotovosti o štátnom prevrate, prezident Kiska si so sviečkou v ruke pietne uctil stratu životov nevinných ľudí. Bez ohľadu na ďalší vývoj bola deliaca čiara medzi mafiou a civilizovanosťou do našej histórie navždy nakreslená. 

Udalosti spojené s vraždami a protestmi ukazujú, že úloha prezidenta nie je ani zďaleka len formálna a v kritických chvíľach má možnosť významne zasiahnuť do kolobehu dejín.

františek Mikloško | Ako prezident by som Ficovi nikdy nenaletel

Prezident Andrej Kiska dodal prezidentskej funkcii nevyhnutnú autoritu. Po voľbách v roku 2016 sa rozhodol správne vymenovať vládu, ktorá mala v parlamente preukázateľnú väčšinu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite