Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Neverte médiám, do Popradu aj tak prídeme, tvrdia kotlebovci. Primátor ich na úrad nepustí

.matúš Dávid .slovensko

Mestský úrad Poprad po sťažnostiach občanov oznámil, že žiadnemu prezidentskému kandidátovi neprenajme priestory na predvolebnú kampaň. Zisťovali sme, prečo sa tak rozhodol a ako to bolo v minulosti. Členovia Kotlebovej strany ĽS Naše Slovensko medzitým na míting pod Tatrami naďalej pozývajú ľudí.

Neverte médiám, do Popradu aj tak prídeme, tvrdia kotlebovci. Primátor ich na úrad nepustí Robert Tappert/SITA

kandidát na prezidenta a predseda ultrapravicovej nacionalistickej strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) cestuje v rámci predvolebnej kampane po slovenských mestách a obciach. Nie všade má však dvere otvorené, niekde sa mu občania stavajú na odpor. 

Ešte minulý týždeň sme upozornili na to, že Marian Kotleba sa chcel spolu s členmi strany ĽSNS prihovoriť voličom aj v zasadačke popradského Mestského úradu. Mal to byť jeho prvý míting na východe Slovenska. „Neverte slepo správam v médiách. Príďte sa s nami porozprávať osobne,“ napísal v stredu 13. februára popoludní na svojej oficiálnej fejsbúkovej stránke poslanec Kotleba. Stretnutie avizovali na štvrtok 21. februára o 19. hodine. Okrem prezidentského kandidáta sa tam mali objaviť aj kandidáti na poslancov Európskeho parlamentu za ĽSNS Milan Uhrík, Milan Mazurek a Martin Beluský.

Lenže popradskému primátorovi začali písať nespokojní občania, ktorí s poskytnutím priestorov Marianovi Kotlebovi a jeho strane nesúhlasia. Mesto sa preto rozhodlo, že míting nepovolí. „Na základe viacerých žiadostí a podnetov od obyvateľov mesta Poprad, ako aj iných, ktorí nesúhlasia s predvolebným stretnutím s kandidátom na prezidenta Marianom Kotlebom, ktoré sa malo konať v Poprade 21. februára, sa Mesto Poprad rozhodlo neprenajímať svoje priestory na predvolebnú kampaň žiadnemu kandidátovi na prezidenta SR,“ uviedla pre .týždeň hovorkyňa mesta Poprad Jarka Hlaváčová.

O prenájom popradskej zasadačky na predvolebné stretnutie s voličmi požiadal poslanec NR SR Milan Mazurek z ĽSNS. Keď sa dozvedel, že mesto zmenilo názor, na svojej oficiálnej fejsbúkovej stránke označil primátora Popradu za zbabelca. „Najprv nám Anton Danko osobne podpísal žiadosť o prenájom sály mestského úradu, no po pár mailoch od boľševikov sa zosypal a prenájom zrušil. Ide tak v šľapajach bývalého primátora Švagerka, ktorý urobil to isté...,“ napísal na sociálnej sieti Mazurek. Neskôr tento svoj príspevok pravdepodobne zmazal, pretože už nie je verejne dostupný.

„Hodina prenájmu malej zasadačky stojí tridsaťštyri eur, v prípade veľkej zasadačky je to päťdesiat eur,“ informuje hovorkyňa mesta Poprad. V minulosti zvykli veľkú zasadačku mestského úradu prenajímať rôznym politickým stranám. V roku 2017 ju pred voľbami do VÚC využila napríklad strana Smer-SD, vlani si v súvislosti s komunálnymi voľbami objednali miestnosť aj dvaja kandidáti na primátora mesta Poprad, Ondrej Kavka a Igor Wzoš.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite