Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Deň druhý: Pred poslancov prišiel Peter Kresák, či Černákov obhajca (Sledujeme vypočúvanie kandidátov na ústavných sudcov)

.matúš Baňovič .anna Cline .slovensko

Vypočúvanie kandidátov prebieha v historickej budove Národnej rady Slovenskej republiky.

Deň druhý: Pred poslancov prišiel Peter Kresák, či Černákov obhajca (Sledujeme vypočúvanie kandidátov na ústavných sudcov) Branislav Bibel/SITA

sledujte vypočúvanie kandidátov spolu s nami

17: 29 Ďalším kandidátom na sudcu Ústavného súdu, ktorý vystúpi pred poslancami je Michal Matulník. 

17:27 Vypočúvanie Malicha sa skončilo, okrem iného zdôraznil, že  na post sudcu ÚS kandidoval v roku 2014, kedy ho navrhol Ján Figeľ.

16:55 Pred ústavnoprávny výbor predstúpil Pavol Malich. Patrí k zakladateľom Združenia sudcov Slovenska. 

16:20 Miloš Maďar sa vyjadril k rigoróznej práci Andreja Danka. „Každý má nutkanie si urobiť na tento problém nejaký názor. So všetkou úprimnosťou hovorím, že asi by som bol veľmi zlý právnik, aby som toto nutkanie uspokojil s tým, že budem konštatovať nejaký kategorický záver bez toho, aby som mal napríklad aj možnosť vypočuť si predsedu parlamentu a bez toho, aby som mal možnosť zamyslieť sa nad kontextom celej situácie." 

15:48 Zasadnutie ústavnoprávneho výboru pokračuje. Pred poslancov predstúpil Miloš Maďar, ktorý je objahcom zločinca Mikuláša Černáka.  Prípad mu bol pridelený ex offo. Maďar vyučuje na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici, ktorá ho na funkciu ústavného sudcu nominovala. 

15:03 Predseda výboru Róbert Madej vyhlásil prestávku do 15:40

15:02 Vypočúvaie Lucie Kurilovskej sa skončilo. 

14:41 Kurilovská o vzťahu s Kaliňákom: "Pána Roberta Kaliňáka som učila. Vôbec sme neboli v absolútne žiadnom kontakte a na začiatku roku 2013 ma oslovil na základe toho, že podľa jeho názoru by som dobre zastávala post rektorky Akadémie policajného zboru, čo bolo pre mňa veľkým prekvapením. On ma oslovil a aj navrhol." 

14:35 Pred obednou prestávkou ešte vystupuje rektorka Akadémie policajného zboru, Lucia Kurilovská. Do tejto funkcie ju nominoval bývalý minister vnútra Robert Kaliňák. Kurilovská je profesorkou v oblasti trestného práva, pôsobí ako na Slovenskej akadémii vied, tak aj na Právnickej fakulte Univerzity Komentského. Na funkciu ústavnej sudkyne ju nominovala Univerzita Komenského.  

14:10  Vypočúvanie Štefana Kseňáka sa skončilo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite