Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bugár nepovedal, či Most-Híd podporí Fica vo voľbe kandidátov na sudcov ÚS

.anna Cline .slovensko

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár nepovedal, či jeho strana podporí expremiéra a šéfa Smeru Roberta Fica vo voľbe kandidátov na ústavných sudcov.

Bugár nepovedal, či Most-Híd podporí Fica vo voľbe kandidátov na sudcov ÚS Braňo Bibel/SITA Kandidát na prezidenta SR a predseda strany Most-Híd Béla Bugár počas tlačovej besedy k odovzdaniu petičných hárkov s podpismi na kandidatúru na post prezidenta.

neprezradil ani, či by Fica ako prípadný prezident SR vymenoval za ústavného sudcu. Podľa neho je to ešte „ďaleko“.

Bugár si chce pri voľbe kandidátov ústavných sudcov počkať na verejné vypočutie, ktoré sa začne 23. januára. "Pred schôdzou, ako vždy, budeme mať poslanecký klub (28.1.), kde sa rozhodneme, ktorých 18 kandidátov podporíme," uviedol Bugár na tlačovej konferencii, na ktorej oznámil odovzdanie podpisov pre prezidentskú kandidatúru.

Bugár zdôrazňuje potrebu zvoliť v parlamente 18 kandidátov a ponúknuť ich prezidentovi SR, ktorý z nich má vybrať deväť nových ústavných sudcov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite