Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Guvernér NBS Jozef Makúch: Hudák nespĺňa zákonné podmienky na funkciu viceguvernéra

.redakcia .slovensko

Nominant SNS na viceguvernéra NBS Ján Hudák podľa súčasného guvernéra nespĺňa podmienky na tento post. Hudák jeho pochybnosti "nechápe".

Guvernér NBS Jozef Makúch: Hudák nespĺňa zákonné podmienky na funkciu viceguvernéra Braňo Bibel/SITA Súčasný guvernér NBS Jozef Makúch, ktorý oznámil predčasný odchod z funkcie v marci budúceho roka.

 .jozef Makúch označil Hudákovo dosiahnuté vzdelanie za niečo, čo je „minimálne potrebné zvážiť“. „Môj subjektívny názor je, že zákonné podmienky naplnené neboli.“

Zákon podľa súčasného guvernéra NBS hovorí aj o náležitých odborných vedomostiach a skúsenostiach, odbornej spôsobilosti. „Prax v regionálnych štruktúrach niekedy v 90. rokoch, čo je veľmi dávno, podľa môjho názoru naozaj nie je dostačujúca, pretože finančný systém, finančný sektor je úplne inde,“ zdôraznil Makúch. Problémom podľa neho je aj znalosť angličtiny na úrovni B1, pretože pre viceguvernéra je nevyhnutné zastupovať NBS na medzinárodných fórach.  Hudák reagoval tým, že o svojich kvalitách dostatočne presvedčil vládu, parlamentný výbor aj poslancov.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite