Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Babiš: Spor o ŠtB sa nekončí, bude pokračovať na Slovensku

.redakcia .slovensko

Český premiér reagoval na to, že jeho sťažnosť súvisiacu s predchádzajúcim súdnym konaním na Slovensku zamietol Európsky súd pre ľudské práva.

Babiš: Spor o ŠtB sa nekončí, bude pokračovať na Slovensku Petr David Josek/AP/SITA

uznesenie (ESĽP) teraz študujú právnici. Spor nekončí a bude pokračovať na Slovensku, kde som niekoľkokrát súd vyhral a Ústavný súd ho z nepochopiteľných dôvodov zrušil," povedal v utorok Babiš pre stránku Blesk Zprávy.      

Český premiér bol podľa historikov a znalcov zrejme oprávnene vedený ako agent ŠtB, sám to však dlhodobo popiera. „Pravda je na mojej strane a som presvedčený, že spor vyhrám, pretože som nikdy žiadnu spoluprácu nepodpísal,“ uviedol Babiš.      

Na ESĽP sa obrátil v júni 2018. Obsah sťažnosti na Slovenskú republiku, ktorú mu predložil, nie je známy. Vzhľadom na charakter štrasburského tribunálu v nej zrejme argumentoval, že počas konania pred slovenskými súdmi došlo k porušeniu jeho práv.    

„Babišov súdny spor sa definitívne skončil, pretože sa už nemá kde sťažovať.“

Babiš neuspel so svojou sťažnosťou na Slovenskú republiku, ktorú podal na Európsky súd pre ľudské práva Na ESĽP sa obrátil 14.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite