Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tódová z Denníka N: Ak nás chce Kaliňák žalovať, tak prosím

.dominik Harman .slovensko

Novinárka, ktorá otvorila kauzu únosu Vietnamca, odpovedá na Kaliňákove námietky. S Nemcami sme aktívne nespolupracovali a stále nevysvetlil, prečo sme klamali Poľsku.

Tódová z Denníka N: Ak nás chce Kaliňák žalovať, tak prosím Denník N

robert Kaliňák svoju tlačovku nazval „bodka za Vietnamcom“. Spravil za touto kauzou naozaj bodku?

Vôbec. Tá kauza zďaleka uzavretá nie je. Beží trestné stíhanie vo veci obmedzovania osobnej slobody, keďže štyria ochrankári videli, ako dvaja príslušníci pravdepodobne vietnamskej vojenskej rozviedky vlečú, respektíve nesú zrejme uneseného Vietnamca. Je pravda, že inšpekcia aj krajská prokuratúra povedali, že zo zatiaľ zistených skutočností sa na akcii pán Kaliňák nepodieľal. Ja si však myslím, že neurobili všetko preto, aby vysvetlili, čo sa stalo. Prečo sme oklamali Poľsko? Prečo sme udelili výnimku na víza na výstup zo Schengenu tomu unesenému? To ešte preverí Generálna prokuratúra. 

myslíš si, že Kaliňák sa na operácii vedome podieľal? 

V celom tomto prípade sa vyskytlo toľko podozrivých okolností voči Robertovi Kaliňákovi, že si myslím, že by sa to malo preskúmať. Samozrejme, neexistuje zvukový záznam, kde by sa Robert Kaliňák dohadoval s vietnamským ministrom, že mu na vtedy a vtedy dá lietadlo. Taký dôkaz asi ani existovať nebude. 

môžu byť nepriame dôkazy. Sú nejaké?

Vieme, že Robert Kaliňák poskytol Vietnamcom vládny špeciál. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite