Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo s Lajčákom, ktorého dnes takmer všetci kritizujú

.matúš Baňovič .dominik Harman .slovensko

Aké sú Lajčákové možnosti po tom, čo ani zahraničný výbor neodobril prijatie paktu o migrácii?

Čo s Lajčákom, ktorého dnes takmer všetci kritizujú

hoci to vytrvalo odmietal, ešte pred pár dňami bol Lajčák dosť pravdepodobným kandidátom na prezidenta. Po búrke okolo paktu OSN o migrácii to tak už nevyzerá.

V stredu pakt o migrácii nepodporil ani zahraničný výbor. Jeho odmietnutie navrhol aj parlamentu. Lajčák už v utorok otvorene hovoril o svojej demisii v prípade, že parlament tento dokument neschváli. To, že SNS je proti, je jedna vec, proti Lajčákovi však vystupuje aj Smer vrátane Roberta Fica.

SNS na zahraničnom výbore zastupoval jej podpredseda Jaroslav Paška. Výsledkom takmer dvojhodinového výboru bolo to, že sa väčšina poslancov výboru, vrátane poslanca za Smer Ľuboša Blahu, postavila na Paškovu stranu a pakt o migrácii odmietli. 

„Ak Lajčákovi nevyhovejú, celkom zrejme prídu aj o ministra zahraničných vecí.“

Lajčák sa prítomných snažil presvedčiť o tom, že aj keď má Slovenská republika výhrady proti tomuto dokumentu, mala by ich povedať v marockom Marakéši, kde vystúpia takmer všetky krajiny OSN. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite