Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto je Pellegrini

.peter Zajac .slovensko .komentár týždňa

Keď sa stal po Ficovi predsedom vlády Pellegrini, bralo sa to na základe jeho devótnych gest tak, že bude poslušným vykonávateľom pokynov. Trvalo to však len dovtedy, kým si Pellegrini neupevnil moc.

Kto je Pellegrini Natália Ložeková / natalialozekova.sk

po Pellegriniho nástupe sa zastavil pokles preferencií Smeru. Dokonca začali mierne rásť. Machiavelistická logika tohoto premiéra, jeho jamky na lícach a chlapčenské strnisko vedú k rastu jeho obľúbenosti a on pokojne pracuje na tom, aby sa stal najpopulárnejším politikom Smeru a  kĺzavo v ňom prebral Ficovu rolu. Z toho vyplýva Ficov hektický, hysterický pohyb. O čo viac však bude útočiť, o to viac mu bude Pellegrini uhýbať – a čakať, až mu moc spadne do lona.

Verejnosť, médiá a opozícia sa sústreďujú na Fica a Pellegriniho ešte stále neberú vážne. Veľmi si preto nevšimli, že s rastom moci sa menia jeho spôsoby. Pellegrini začína čoraz viac pripomínať Ficov mäkší variant. Nepotrebuje exhibovať v „noci dlhých nožov“, od začiatku kariéry sa nikam netlačí, nič veľmi nespraví ani nepokazí. Politickú kariéru si buduje postupne a systematicky, od poslaneckého asistenta cez poslanca k štátnemu tajomníkovi a ministrovi až po predsedu parlamentu, podpredsedu a predsedu vlády. Je to cesta vystlaná červeným kobercom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite