Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia dostala viac než dvesto podnetov od občanov v súvislosti s voľbami

.redakcia .slovensko

Dnes si v komunálnych voľbách volíme nových starostov, primátorov a komunálnych poslancov. Na všetko dozerá polícia, ktorá už dostala viac než dvesto podnetov od občanov.

Polícia dostala viac než dvesto podnetov od občanov v súvislosti s voľbami Polícia Slovenskej republiky/SITA Polícia preveruje voliča na podnet predsedníčky okrskovej volebnej komisie na sídlisku Luník IX.

v priebehu dňa konania komunálnych volieb dostala polícia viac než dvesto podnetov. Z toho asi polovicu tvorili trestné oznámenia týkajúce sa porušenia moratória, prípravy volieb alebo volebnej korupcie.
 Ako uviedla Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru, v priebehu volebného dňa boli prijaté aj iné podnety, ktoré je potrebné preveriť: „Ku dňu konania volieb to bolo viac ako dvesto podnetov, z nich bola približne polovica trestných oznámení, asi štyridsiatka priestupkov a evidujeme aj 60 iných podnetov.“Baloghová zároveň uviedla, že polícia je pripravená zasiahnuť, ak by si to situácia vyžadovala, zatiaľ je však priebeh volieb bez pokojný.

K volebným urnám dnes prichádzajú obyvatelia z celého Slovenska už od skorého rána. Spolu môže voliť viac ako 4,4 milióna obyvateľov, pre viac ako 55 000 ľudí budú dnešné komunálne voľby ich prvé. Svoje hlasy môžu odovzdať len v mieste trvalého bydliska a vo volebnej miestnosti sa musia preukázať platným občianskym preukazom, v prípade cuzdincov - dokladom o pobyte pre cudzinca.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite